Podrška Vučićevoj politici: Vlast i opozicija iz RS dolaze u Beograd 26. maja

Vijesti 23. maj 202319:41 2 komentara
N1

Među 2.200 autobusa koji će krenuti na miting SNS-a u Beograd u petak, bit će ih i iz Republike Srpske. Pripremaju ih mnoge stranke. Sve finansira, kažu, članstvo. Iz Rusije na skup podrške politici Aleksandra Vučića pokušat će stići i Milorad Dodik, ali i Nenad Stevandić.

Ne radi se o bezrezervnoj podršci, nego o podršci s razlogom, objašnjava predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić. Ne bi da koristi pogrdna imena, niti da učetvuje u, kako kaže, prljavoj kampanji, jer je i na drugom skupu bio veliki broj ljudi. Za Stevandića se ipak legitimitet stiče na izborima, pa mu je prirodna podrška aktuelnoj vlasti Srbije.

“Samo nečovjek to može da ne podrži. Jer to prije nije bilo, bili su i drugi predsjednici, bio je i Milošević i Stambolić, Tadić, tih vrsta investicija, poštovanja, opremanja, to nije bilo”, ističe.

Gradski odbor SNSD-a već je iskazao bratsku podršku Vučiću i SNS-u.

“Mislim da sam na službenom putu u tom periodu, ako budem mogao skratiti službeni put sigurno ću biti”, Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Član Predsjedništva SDS-a, Darko Babalj, saopštio je da će u petak “prisustvovati velikom narodnom skupu nade u Beogradu i time poslati poruku da je Republika Srpska uz Srbiju, mirnu i pristojnu Srbiju bez mržnje”.

“Siguran sam i znam na osnovu kontakata da će veliki broj članova SDS-a biti u Beogradu”, dodaje v.d. predsjednika SDS-a, Milan Miličević.

Slično je i u PDP-u.

“Ja imam, to nije nikakva tajna, najintenzivniju, najbolju moguću dobru saradnju sa predsjednikom Srbije, možda još intenzivniju i bolju imam sa gdinom Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada… Moja podrška njima, njemu kao čovjeku je uvijek tu. Ja imam ljude s kojima komuniciram, jel tako, obavijestit ću javnost, gdje sam šta sam u tom periodu. To ostavite meni kada da podijelim”, rekao je Draško Stanivuković.

Usamljeni, ali na putu pravednika, kažu da su u Listi za pravdu i red – jedini neće u Beograd.

“Mi smo rekli da je krajnje nekoretno miješati se u izborni proces u Srbiji, da oni koji žive u Kraljevu, Čačku, Beogradu, Vlasotincu treba da biraju sebi vlast, a ne da dolaze autobusi iz RS da tamo glasaju. Meni je suicidno da gđa Trivić ide da tamo stoji, možda će ih rasporediti da zajedno stoje sa Nešićem, Selakom, Dodikom, na skupu podrške Vučiću. Mislim da to izaziva gnjev opozicionih glasača, niti idemo na pozicione, niti na opozicione skupove, ne miješamo se u izborne procese, imamo principijelan stav”, ističe lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović.

I liderka novoformiranog Narodnog fronta će put Beograda. Tako bi se prema nezvaničnim najavama moglo desiti da Jelena Trivić u publici sluša Milorada Dodika koji se na bini obraća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare