Pola Sarajeva i dalje bez vode: Evo kada se očekuje normalizacija vodosnabdijevanja

Vijesti 11. feb 202418:22 0 komentara
Facebook

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo objavilo je najnovije informacije o radovima u krugu izvorišta Bačevo. Kako navode, radovi još uvijek traju, a ekipe VIK-a su na terenu.

“Vrši se popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 putem kojeg se vodom snabdijeva više od 70% grada. Vremenski uvjeti dodatno otežavaju rad”, pojasnili su, usput, zamolivši korisnike za razumijevanje i strpljenje.

Normalizaciju vodosnabdijevanja, navode, korisnici mogu očekivati po okončanju radova u kasnim večernjim satima.

Podsjetimo, brojna naselja u Kantonu Sarajevo od jutros su bez vode. Korisnici na društvenim mrežama negoduju, posebno jer je danas nedjelja kada je većina stanovništva u svojim kućama. Na zvaničnoj stranici ViK-a na Facebooku, isključeni su komentari ispod objava, što je dodatno razljutilo građane.

Ipak, za sve informacije, navode iz ViK-a, možete se obratiti dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

ViK: Vodovodna mreža stara 60 godina

Ove sedmice N1 je poslao upite ViK-u o čestim kvarovima na vodovodnim mrežama i zatvaranju vode korisnicima, na šta su nam odgovorili da  je velika potreba kontinuiranog ulaganja u obnovu vodovodne mreže.

“Vodovodni sistem kojim upravlja naše preduzeće ima više od 1.200 kilometara vodovodne mreže različitih profila prosječne starosti više od 60 godina. Da bismo napravili konkretne pomake potrebno je godišnje rekonstruisati cca 25 kilometara cjevovoda, a što nažalost nije bila praksa svih ovih ranijih godina”, istaknuli su iz ViK-a.

Ukazali su i na to da zbog neblagovremene rekonstrukcije i zamjene dolazi do čestih kvarova na vodovodnoj mreži, te da ekipe svakodnevno vrše popravak na raznim lokalitetima u KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!