“Politika se pretvara u reality show: Ko će biti Kim Kardashian bh. političke scene?”

Vijesti 08. maj 202418:57 > 20:25 0 komentara
N1

Državna koalicija ne postoji, ovo je godina raspleta – rekao je ranije Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke i Parlamentu Bosne i Hercegovine. Kakve promjene na političkoj sceni očekuje? Koga će to još pogoditit američke sankcije? Hoće li Trojka nastaviti pregovarati sa Miloradom Dodikom i ima li političko partnerstvo na državnom nivou kapacitet usvojiti Izotni zakon, ali i ostale reformske zakone – za N1 je govorio Kojović.

Mnoge izjave bh. političkih zvaničnika ovih dana su okupirale medijski i društveni prostor. Navedne izjave Kojović je ilustrovao ovako.

“Mi imamo jednu situaciju da se politika pretvara u neku vrstu reality showa u kojem se vodi teška bitka ‘ko će biti Kim Kardashian bh. političke scene’ između raznih ministara i ljudi i to nije dobro. To su opasne stvari. Politika nije skupljanje lajkova”, istakao je on.

Problem BHRT i FTV

Danas je BHRT uskratio dio usluga proizvodnje programa FTV-a te federalni javni servis emituje samo vijesti i dnevnik. Kojović kaže da je stanje na BHRT-u također loše i da je njima u Našoj stranci važno da i BHRT i FTV budu stabilni javni emiteri.

“Ovo je otišlo u ličnu, emotivnu vrstu rasprave da se gasi signal. To je radikalna mjera”, rekao je Kojović.

Ponovio je da je rukovodstvo FTV-a na čelu sa direktorom Džemalom Šabićem van mandata, a na optužbe SDA i SBiH kao i DF da “Trojka” sa HDZ-om želi staviti ovu medijsku kuću pod kontrolu, odgovorio je da FTV mora biti vraćen građanima odnosno javnosti.

“Mi ćemo vratiti servis građanima FBiH prije svega jer ne vjerujem da je u dosadašnjem periodu da je to bio servis posvećen građanima FBiH i mislim da je imao određene političke obojenosti koja je bila očigledna građanima”, naveo je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!