Potvrđena optužnica protiv medicinske sestre JZU UKC Tuzla

Vijesti 13. apr 202215:53 0 komentara
Tuzla.info

Općinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Eldine Mandžukić, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo 'zloupotreba položaja' ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelom 'krivotvorenje službene isprave'.

Optužena Eldina Mandžukić se tereti da je kao odgovorna osoba JZU UKC Tuzla, Klinike za ortopediju i traumatologiju, medicinska sestra tehničar-instrumentar, kojoj su na osnovu Ugovora o radu i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta povjereni poslovi kontrole ispravnosti vođenja medicinske i druge dokumentacije, u periodu od aprila 2018. godine do maja 2019. godine, svjesna da iskorištava ovlaštenja i da štambiljom na kojem se nalazi potpis ljekara i pečatom Ustanove ovjerava neistinit sadržaj, kako bi sebi pribavila protupravnu imovinsku korist, popunjavala obrazac o smrti sa upisivanjem datuma smrti osobe, iako je znala da je podatak netačan i iste ovjerila sa potpisom ljekara i službenim pečatom ustanove, te predavala strankama od kojih je uzimala novac, saopšteno je iz Opštinskog suda u Tuzli.

Optužena se pred Sudom izjasnila da nije kriva i u ovom krivičnom predmetu slijedi zakazivanje glavnog pretresa i početak suđenja, dodaje se u saopštenju za javnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!