Poziv da Srbija zabrani ulazak Krivokapiću i poslanicima

Regija 18. jun 202111:37 > 13:04 6 komentara
Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić (Kenzo TRIBOUILLARD/AFP)

Srpska radikalna stranka saopštila je danas kako je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore sraman čin i izdaja srpskih nacionalnih interesa. Zatražila je da Vlade Srbije odmah usvoji odluku o zabrani ulaska u Srbiju svim poslanicima koji su u Podgorici glasali za ovu rezoluciju.

“Ulazak u Srbiju treba odmah zabraniti i Zdravku Krivokapiću i svima drugima koji stoje iza ovog nečasnog prijedloga”, nevedeno je u saopštenju.

Iz SRS-a naglašavaju da država Srbija, ako je i dužna da raspravlja sa velikim silama, sa Crnom Gorom i njenim rukovodstvom ne mora. Ali mora da zaštiti dostojanstvo i interese srpskog naroda koji tamo živi.

“Zabranom ulaska u Srbiju Zdravku Krivokapiću i poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici pokazat ćemo da smo država sa integritetom. Da znamo da zaštitimo nacionalne i državne interese i da smo spremni da stanemo u odbranu Srba. Ma gdje oni živjeli”, zaključeno je u saopštenju.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare