Poznati detalji tuče komšija u Briješću

Vijesti 30. okt 202310:36 0 komentara
N1 BiH

Sarajevska policija uhapsila je sinoć A. P. (72), rođenog u Višegradu, a nastanjenog u Sarajevu, nakon što je nožem povrijedio svog komšiju N. R. (41) iz Sarajeva.

Kako je saopštila sarajevska policija, incindent se dogodio u ulici Mehmeda Arapčića u naselju Briješće u 19.30 sati, a starac je osumnjičen za krivično djelo nanošenje lake tjelesne povrede, piše Faktor.

“Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu”, naveli su iz sarajevske policije, te dodali da je uhapšeni predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Kako Faktor saznaje od mještana ovog sarajevskog naselja, sinoćnjem događaju prethodio je incident koji se dogodio u prijepodnevnim satima.

“Taj stariji komšija nešto je maltretirao dijete od ovog drugog komšije, čak ga je i udario. On je kad je to saznao, otišao  ovome na vrata da ga pita u čemu je problem. Izbila je svađa, da bi ovaj stariji uzeo nekakav, kao priručni nož, uglavnom neki oštri predmet i udario njime komšiju u rame”, rekao je jedan mještanin, koji nije želio da mu se objavi identitet.

Potom je pozvana policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula povrijeđenog, a 72-godišnjak je uhapšen.

Kako se nezvanično saznaje, iako su u Kliničkom centru povrijeđenom konstatovane lakše tjelesne povrede, ipak je zadržan na posmatranju, budući da se radi o povredi ramena, a kako eventualno ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!