Predsjednica Vijeća roditelja u OŠ Grbavica 1: Podržat ćemo stav roditelja

Vijesti 17. dec 202215:16 0 komentara
OŠ Grbavica 1

Reakcije na povratak nastavnika fizičkog vaspitanja koji je pravosnažno osuđen zbog bludnih radnji, na radno mjesto u Osnovoj školi Grbavica 1 se ne stišavaju.

Zbog straha, nekoliko učenica VI razreda ove škole prethodnog dana nisu prisustvovale času fizičkog vaspitanja, potvrdio je za N1 predsjednik Vijeća roditelja ove škole Dalibor Tanić.

Za komentar smo pitali i predsjednicu Vijeća roditelja KS Merimu Bečarević, koja je za N1 izjavila sljedeće:

Vijeće roditelja KS je putem medija došlo do određenih informacija kada je u pitanju povratak nastavnika za kojeg se tvrdi da je osuđen za bludne radnje, na nastavu. Međutim, s obzirom na to da mi kao udruženje podržavamo učenike, podržavamo djecu, želimo da budemo tu od pomoći, ali moramo razmišljati o tome da se informacije koje se iznose putem medija, svakako trebaju provjeriti. S tim u vezi, mi smo kontaktirali našeg koordinatora, a samim tim i predsjednika Vijeća škole Grbavica 1 i na taj način pokušali da dođemo do informacija koje su sigurne i provjerene“, kaže Bečarević. Dodaje da su od predstavnika škole Grbavica 1 i njihovog koordinatora dobili informaciju da je za ponedjeljak planiran sastanak sa Upravom škole.

Oni su pozvali i nas, kao udruženje, da delegiramo nekog predstavnika. Zaista, mi želimo da dođemo do informacije, da ne spekulišemo. Paniramo poslati dopis prema Upravi škole, prema ministarstvu i da dobijemo pravovremenu i tačnu informaciju. Svakako, ukoliko situacija bude takva i provjerena, sve ono što Vijeće roditelja OŠ Grbavica 1 donese kao zaključak, određene aktivnosti ukoliko preduzmu, mi kao Udruženje ćemo to sigurno staviti na naš upravni odbor i što bude stav Upravnog odbora, uglavnom, to bude podrška našim roditeljima, mi ćemo tako i postupiti“, ističe Bečarević.

Ukoliko postoji određeni propust od rukovodstva ili nekog na nivou škole, navodi ona, to treba ispitati.

Trenutno imamo određenu zabrinutost i negodovanje roditelja koje zaista razumijemo, i sigurna sam da u ovom periodu treba uraditi sve da se taj problem riješi adekvatno, u interesu svih učesnika, prije svega, u zaštiti djece i u najboljem interesu učenika“, zaključuje za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!