Predsjedništvo BiH dalo zeleno svjetlo, helikopter OS BiH će gasiti požar u Žepču

Vijesti 02. aug 202413:48 2 komentara
N1

Helikopter OS BiH će gasiti požar u Žepču, Predsjedništvo BiH je dalo zeleno svjetlo, saopćio je danas na Facebooku vijećnik u OV Žepče Elvis Botić.

“Predsjedništvo dalo zeleno svjetlo, ministar odbrane BiH, Zukan Helez upravo izdao – potpisao naređenje, helikopter OS BiH stiže u Žepče. Druže, hvala ti u ime svakog građanina i svakog stanovnika općine Žepče!”, poručio je Botić dodavši da se zahtjev na stolu ministra nije zadržao ni jedne minute.

Jučer je na stranici objavljeno da mještani Željeznog Polja, u saradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom (DVD) Žepče i profesionalnim vatrogascima, ulažu velike napore kako bi lokalizirali i ugasili požar koji prijeti naselju Brižđe.

“Požar je zahvatio široko područje, a zbog suhog vremena i povoljnog vjetra širi se brže nego što se očekivalo. U ovim trenucima na licu mjesta je nekoliko mještana i članova DVD Žepče kao i vatrogasaca. Posebno se ističemo organizovanost i predanost Eminudina Efendića i Amela Ahmića, koji koordiniraju akcije gašenja ispred DVD Žepče i vatrogasaca Žepče. Njihovo vodstvo i sposobnost da brzo reaguju u kriznim situacijama omogućili su efikasno usmjeravanje resursa i ljudi na terenu. Mještani, naoružani samo osnovnim alatima, zajedno s vatrogascima se bore protiv plamena kako bi zaštitili svoje domove i imovinu. Njihov zajednički trud, solidarnost i hrabrost u ovim teškim trenucima pokazuju pravu snagu zajednice. Uspjeli su usporiti napredovanje požara prema naselju Brižđa, ali borba još nije završena”, istaknuli su jučer na stranici Željezno Polje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare