Predstavnici Komisije PSBiH na sastanku Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa

Vijesti 08. okt 202407:40 0 komentara
Fena

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić i članovi Zajedničke komisije Branislav Borenović i Mia Karamehić – Abazović učestvovaće na sastanku Parlamentarne dimenzije Berlinskog procesa, koji će biti održan 8. i 9. oktobra u Berlinu.

Na sastanku, kojeg uoči Samita Berlinskog procesa, organizuje Odbor za evropske poslove Bundestaga SR Njemačke, uz podršku Instituta za demokratiju „Societas Civilis Skoplje“ i Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, učestvovaće predstavnici komisija/odbora za poslove Evropske unije iz svih zemalja zapadnog Balkana.

Kako su najavili domaćini, sastanak će biti prilika da parlamentarci iz regiona zapadnog Balkana i članovi Odbora za evropske poslove Bundestaga u okviru panel diskusija razmijene mišljenja i stavove u vezi sa zajedničkim regionalnim tržištem, kao i o pitanjima u vezi sa Zelenom agendom.

Parlamentarcima iz zemalja zapadnog Balkana obratiće se i ministarka u Vladi SR Njemačke za Evropu i klimu Anna Lührmann i specijalni predstavnik njemačke Vlade za zemlje Zapadnog Balkana Manuel Sarrazin, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!