Probosanske partije iz RS u Cirihu: “Svi zajedno u isti front odbrane BiH”

Vijesti 30. okt 202121:26 > 21:38 7 komentara
Pokret za domovinu

Rad i aktivnosti probosanskih partija iz entiteta RS (SDA, SDP, DF, Srcema za Doboj i dr.) predstavljeni su u Cirihu. Bosanskogercegovačkoj dijaspori u Švicarskoj predstavljena je platforma o zajedničkom djelovanju ovog bloka i političke tendencije.

Pokret za domovinu

Predstavnici političkih partija SDA, SDP, DF, Srcem za Doboj i drugi predstavnici političkih partija, uz podršku pokreta “Glas za Domovinu” iz Švicarske širom Europe prezentuje rad i političko djelovanje.

“Večeras u Cirihu nastavili smo razgovore sa našim Bosancima i Hercegovcima. Pokret za državu je najbitniji BiH projekat trenutno na političkoj sceni. Mi svi u Pokretu za Domovinu smatramo da je Bosna i Hercegovina naša zajednička domovina i da nemamo rezervnu. Pričamo i pričat ćemo svakim našim čovjekom širom Europe i svijeta”, ističe Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

Pokret za domovinu

Stranku demokratske akcije u entitetu RS predstavlja njen potpredsjednik Edin Ramić.

“Svi zajedno u isti front odbrane i jačanja naše Bosne i Hercegovine. Za sve nas koji predstavljamo svoje političke stranke i partije u Pokretu za Domovinu postoji samo jedan interes to je država BiH i svi njeni građani. Raduju nas reakcije ljudi iz dijaspore i to nam znači u ovoj početnoj fazi rada Pokreta”, aključuje Ramić.

Ćamil Duraković, Selvid Hurtić i Mirsad Duratović predstavili su svoja iskustva u radu u entitetu RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare