Protest u Banjaluci: Kasni isplata socijalnih davanja, 5000 osoba na čekanju!

VIDEO 05. jan 202410:40 0 komentara

Roditelji djece sa invaliditetom i korisnici prava na invalidninu i tuđu njegu i pomoć okupili su se u znak protesta ispred Gradske uprave u Banjaluci zbog kašnjenja isplate socijalnih davanja.

”Tu smo i bit ćemo dok naši problemi ne budu riješeni. Socijalna davanja su glavni razlog: tuđe njege i pomoći, invalidnine i pet mjeseci nisu isplatili prevoz za djecu i topli obrok. 500 korisnika su djeca… maloljetnici, oko 5000 je ukupan broj korisnika te njege i invalidnine”, izjavila je za N1 Ivona Šunkić.

Roditelji objašnjavaju da su sa nadležnima razgovarali, prije svega sa Draškom Stanivukovićem, gradonačelnikom Banjaluke. ”On je rekao da ima volju da to riješi, razgovarali smo i sa predsjednikom Skupštine… njihova natezanja su problematična jer nijedan ne pravi korak ka rješenju. Rebalans je trebao da bude, a nije se uopšte glasalo o njemu. Problem je što nisu isplatili tuđu njegu i pomoć, prevoz. Sve bi se trebalo završiti do 20. januara, a evo vidimo da traju prepucavanja i niko nije pronašao rješenje”, objašnjava Šunkić.

Isplata invalidnina kasni već dva mjeseca, kao i sredstva za tuđu njegu i pomoć, objašnjavaju okupljeni, dok sredstva za prevoz nedostaju već pet mjeseci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!