Protesti ispred Predsjedništva BiH: “Ako je Dodik spreman da prijeti, mi smo spremni da se branimo”

Vijesti 06. jan 202412:38 0 komentara
N1

Forum mladih Krug 99 organizirao je u Sarajevu prosvjed pod nazivom “Svi za Bosnu, Bosna za sve!”.

Protiv političke krize kako kažu, i protiv neustavnog Dana, ispred Predsjedništva i spomenika kralju Tvrtku, okupili su se građani koje predvodi Forum mladih Kruga 99.

“Simbolika je jaka. Okupili smo ispred spomenika prvog kralja Bosne, Tvrtka. Članovi Predsjedništva BiH trenutno nisu s nama i nadamo se da će nam se pridružiti. Glavna poruka je da se protivimo normalizaciji naustavnog Dana RS. Normalno postaje da se obilježava i mi nismo za to. Stanje u BiH je stanje hibridnog rata i želimo uspostaviti linije otpora za taj hibridni rat”, rekao je Rijad Ahmetović iz Foruma mladih Kruga 99.

N1
N1
N1
N1
N1

Dodao je kakosimbolično dajeu otpor i da su svjesni da nemaju politički autoritet, ali da dižu glas otpora protiv svakog vida destabilizacije BiH kao Forum mladih Kruga 99.

“Mi smo linija otpora. Do sada se nije organizovao ovakav skup protiv neustavnog Dana RS što je sramotno za nas. Ovdje su s nama i penzioneri koji su preživjeli traume agresije i rata. Želimo naglasiti da ako je Dodik spreman da prijeti, mi smo spremni da se branimo”, rekao je Ahmetović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!