UŽIVO

(FOTO) Zenički rudari pred Vladom FBiH, protesti uz muziku i himnu BiH: ‘Naši zahtjevi su minimalni, predstavnici ušli na sastanak’

Vijesti 27. mar 202410:39 > 11:56 10 komentara
F.Z. / N1

U Sarajevu ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine počeli su mirni protesti rudara sedam rudnika iz Koncerna Javno preduzeće Elektroprivreda BiH.

Protest se organizira po zaključku Saveza samostalnih sindikata radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine, koji ni jučer nije uspio postići dogovor o isplati plaće za rudare Rudnika mrkog uglja Zenica, kojima nije isplaćena plaća ni topli obrok za januar i februar ove godine.

“Sindikat je jučer imao još jedan sastanak s nadležnim ministrom Vedranom Lakićem i menadžmentom JP EP BiH, ali nisu postigli nikakav dogovor. Oni nude opciju da tek za 20-ak dana bude isplata tih plaća, ali naš vrhovni sindikat nije pristao. Odlučili su da idemo na organizaciju protesta. Vidjet ćemo šta se rezultirati, ali osnovni zahtjev je isplata plaća i toplog obroka za januar i februar”, kazao je Senid Dizdarević, član Sindikata pogona “Raspotočje”.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Uživo na portalu N1 pratite iz minute u minutu sve detalje protesta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare