Sinan Husić za N1: Mi ne možemo čekati da radnici počnu umirati od gladi, trebamo odmah donijeti odluke

Vijesti 27. mar 202411:19 0 komentara

Predsjednik Sindikata radnika rudnika Federacije BiH Sinan Husić za N1 govorio je prije samo početka protesta u Sarajevu. Naime, on je kazao kako se nada da bi uskoro trebali da uđu u Zgradu Vlade Federacije BiH kako bi razgovarali sa nadležnim.

“Mi ne možemo prihvatiti da ovaj vremenski period potrošimo, a da ne kreiramo konkretna rješenja. Sindikat je ponudio sve što može ponuditi jedna ozbiljna organizacija. Javnosti smo predstavili svoj plan i načine na koje možemo prevazići probleme. Isplata plata je obavezna. Utvrđene su obaveze kroz kolektivni ugovor. Jučer smo potrošili jedan vremenski period u zgradi Vlade FBiH”, kazao je Husić.

Dodao je kako su zahtjevi minimalni u skladu sa kolektivnim ugovorom.

“Istina je da nismo napravili korak naprijed u Zenici. Svjedočimo i imamo jedno složeno i katastrofalno stanje. Moramo odmah pristupi donošenju i izvršavanju konačnih odluka. Nismo napravili korak naprijed po mnogobrojnim pitanjima. Bilo bi idealno da problematiku rješavamo tako što ćemo isplatiti ove dvije plate. Mi ne možemo čekati da radnici počnu umirati od gladi, mora odmah pristupiti donošenju konačnih odluka. Odustati nećemo. Čekamo da naš tim uđu u zgradu Vlade FBiH”, kazao je Husić za N1.

Detaljnije pratite u našem blogu uživo. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!