Prva reakcija Dodika nakon sankcija: Pokazuju nemoć velike globalne sile

Vijesti 31. jul 202322:03 0 komentara
N1/ F.Z.

U skladu sa Izvršnom uredbom, danas je Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD na listu sankcioniranih lica uvrstio jednog zvaničnika sa državnog nivoa u Bosni i Hercegovini i tri zvaničnika u vlasti Republike Srpske.

Naime, sankcije su uvedene Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Na svom zvaničnom Twitter nalogu oglasio se i lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

“Sjedinjene Američke Države nisu birale zvaničnike Republike Srpske pa ih neće ni smjenjivati. SAD misle da na ovaj način mogu disciplinovati svakoga ko ne misli kao oni. Sankcije pokazuju i nemoć velike globalne sile kao što su SAD. Bez obzira na sve, oni žele da sankcionišu ovaj narod jer mi smo predstavnici naroda. Oni žele da promijene nas, da dođu neki koji će ćutati, klimati glavom i odobravati. Mi nismo zabrinuti zbog ovih sankcija”, naveo je Dodik.

Podsjetimo, kako je saopćeno iz Ministarstva finansija SAD-a, ovi lideri direktno su odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u RS, čime se opstruiše i ugrožava provedba Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!