Putovanje u BiH iz ugla britanske TikTokerke: “Ovo je mjesto koje ću definitivno opet posjetiti”

Vijesti 13. jun 202412:42 1 komentar
F.Z./N1

Britanski Express opet je promovirao Bosnu i Hercegovinu i njene gradove kao savršene destinacije za odmor, a bh. prijestolnica Sarajevo istaknuta je kao predivni europski grad.

Popularni britanski medij se poziva na britansku TikTokerka i njezine objave nakon povratka iz naše zemlje, gdje je provela, sudeći po objavama, nezaboravna četiri dana, a Bosnu i Hercegovinu proglasila svojom “omiljenom destinacijom za putovanje u 2024.”.
Za glavni grad Sarajevo, korisnica TikTok mreže Em (@emsbudgettravel) kazala je da je “najpotcijeljeniji grad u Europi”. 

Bosna možda nije prva zemlja na koju ćete pomisliti dok planirate ljetne praznike ove godine, ali možda buste trebali ponovo razmisliti. To je jedna od najjeftinijih zemalja koje možete posjetiti u Europi”, navodi Em u jednoj od svojih TikTok objava, gdje opisuje svoje iskustvo putovanja u BiH.

A kako dodaje Express, poznata po svom zadivljujućem krajoliku i nevjerojatnoj vrijednosti, ovaj skriveni dragulj obećava nezaboravno iskustvo bez gomile turista koje inače srećemo na popularnijim odredištima.

Em ističe Bosnu i Hercegovinu kao jednu od najjeftinijih i najljepših zemalja koje je posjetila.

Njeno nedavno četverodnevno putovanje u Bosnu i Hercegovinu koštalo ju je samo 58,44 britanskih funti, što je pokrilo letove, smještaj, hranu, aktivnosti i prijevoz.

Ovo je jedna od najpotcijenjenijih zemalja u Europi i jedna od najjeftinijih u kojima sam bila,” rekla je. “Odsjeli smo u glavnom gradu Sarajevu, koji je prekrasan grad i osjećala sam se stvarno sigurno”.

Ljubaznost mještana, uključujući i vozače autobusa, ostavila je upečatljiv dojam na Em. Opisala je zemlju kao prepunu zapanjujućeg krajolika, uključujući planine, rijeke, jezera i vodopade.

Jedan od vrhunaca njenog putovanja bio je posjet Mostaru, gradu na jugu zemlje, udaljenom dva sata vožnje vozom od Sarajeva.

@emsbudgettravel The prettiest train ride in europe? And no, it’s not in Switzerland or Italy… #holiday #budgettravel #bosnia #sarajevo #mostar #cheaptravel ♬ Come Prima – Tito Puente And His Orchestra & Abbe Lane

Grad se činio tako čarobnim i bio je savršena baza za istraživanje satima”, rekla je. Posebno ju je fascinirao lokalni običaj skakanja s mosta u Neretvu.

Osvrćući se na svoje putovanje, Em je izrazila želju da se vrati.

Općenito, bilo je to nevjerovatno putovanje i definitivno sam željela više od četiri dana koja sam provela ovdje. Ovo je mjesto koje ću sigurno opet posjetiti da istražim više”, napisala je.

Inače, glavni grad Sarajevo povezan je s Londonom letovima Ryanaira tri puta sedmično.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare