(FOTO) Ramo Isak za N1: Munjić je u svojoj kancelariji sa pripadnicima SIPA-e i MUP-a KS, niko još nije lišen slobode

Vijesti 22. apr 202412:55 1 komentar

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine za N1 govorio je o današnjoj akciji koja se provodi u pojedinim gradovima Bosne i Hercegovine.

Naime, ranije je nezvanično navedeno da se pretresaju prostorije i v.d. direktora Vahidina Munjića.

“Bio sam u prostorijama, tačnije kancelariji Munjića, sa pripadnicama SIPA-e i MUP-a KS. Obavili smo razgovor. Pitao sam da li je iko iz FUP-a lišen slobode? Rekli su mi da niko nije lišen slobode i da se trenutno rade samo  ispitivanja. Onda, nakon toga po protoklu vjerovatno neki će biti zdržani u prostorijama MUP-a KS, a potom odluku donosi Tužilaštvo BiH”, kazao je za N1.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Potom je ponovio:

“Niko trenutno nije lišen slobode. Ni niko od pripadnika FUP-a niti direktor. Izuzimaju određenu dokumentaciju iz Federalne uprave policije. Prije nekoliko minuta Munjić je bio u svom kabinetu. Sada ne znam gdje je u ovom momentu. Bio je u kancelariji svojoj sa pripadnicima SIPA-e i MUP-a KS”. 

Na pitanje da li građani mogu ovim izgubiti povjerenje u policiju, Isak je kazao:

“Policija u Federaciji ima povjerenje. Građani cijene ovu policiju i treba im čestitati na rezultatima. Da li je neko napravio grešku, ne mogu tvrditi. To je predmet od prije nekoliko godina.Tada sam bio delegat, nisam bio ministar. Neozbiljno mi je da traje dugi niz godina prikupljanje dokaza, trebalo je odmah riješiti. Svaki čovjek ima i ime prezime, ako bude umješenost bilo koje osobe u bilo koju kriminalnu radnju riješit ćemo. Svi koji rade u skladu sa zakonom imat će podršku. Nisam od onih koji kada vide medije bježe, ništa ne krijem sve je transparentno. Neka urade sve u skladu sa zakonom”. 

Još jednom je ponovio da niko od lica nije lišen slobode.

“Institucija će nastaviti funkcionisati. Niko ne smije dovoditi u pitanje rad i funkcionisanje ove institucije. FUP je ključni faktor sigurnosti i ne smije se dovesti u pitanje. Institucija mora da funkcioniše i fukncionisat će”, zaključio je za N1.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su na području Sarajeva, Zenice i Mostara započeli operativnu akciju „BLACK TIE 2“ u sklopu koje se vrše pretresi na više lokacija. Meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među uhapšenima su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare