Branimir Glavaš objavio da je stigao u BiH: Nemam namjeru odslužiti ni jedan dan u zatvoru

Vijesti 15. nov 202308:55 2 komentara
N1

Branimir Glavaš, koji je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen krivim na sedam godina zatvora za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku, jučer je objavio da je napustio Hrvatsku i stigao u Bosnu i Hercegovinu.

“Imam dvije putovnice. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Ja sam stvarao ovu državu, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti ni jedan dan u zatvoru”, kazao je Glavaš za 24sata.

Uz objavu na Facebooku da se nalazi u Drinovcima, Glavaš je napisao: “Za svaki slučaj. Što je budali i sucu u glavi, nikada se ne zna.”

Podsjetimo, nepravomoćna presuda u ponovljenom suđenju Branimiru Glavašu i suoptuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima Garaža i Selotejp objavljena je u oktobru ove godine. Proglašeni su krivima.

Nepravomoćnu presudu bivšem političaru koji je najprije bio u HDZ-u, a potom osnovao i vlastitu stranku (HDSSB), te njegovim suoptuženicima, objavio je predsjednik sudskog vijeća Dražen Kevrić.

Glavaš je osuđen na sedam godina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare