Reisul-ulema klanjao dženazu u odsustvu iranskom predsjedniku i njegovim saradnicima

Vijesti 24. maj 202414:43 0 komentara
MINA

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je nakon džuma namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu klanjao dženazu u odsustvu predsjedniku Islamske Republike Iran Ebrahimu Raisiju, ministru vanjskih poslova ove zemlje Hossein Amir-Abdollahianu i njihovim saradnicima, a koji su tragično poginuli u padu helikoptera u nedjelju, 19. maja 2024. godine.

Nakon dženaza-namaza zahvalnost je izrazio ambasador Republike Iran u Bosni i Hercegovini Abuzar Ebrahimi Torkaman.

„Koristim priliku da se svima vama posebno zahvalim na ovoj prilici koju ste pružili da zajednički obavimo dženaze-namaz uvaženom predsjedniku Islamske Republike Iran. Posebnu zahvalnost želim iskazati uvaženom reisul-ulemi (Husein-ef. Kavazoviću)“, rekao je amdasador Torkaman.

MINA

Osvrnuo se na poruku rhm. predsjednika Reisija za građane Bosne i Hercegovine koju mu je poručio prilikom preuzimanja ambasadorskog mandata prije osam mjeseci.

„Kada sam bio kod njega upitao sam da li imate neku poruku za građane Bosne i Hercegovine. Kazao mi je: ‘Gdje god budeš išao, i s kim god se budeš susretao, kaži da su građani Bosne i Hercergovine naša velika braća.’ Islamska Republika Iran uvijek je bila brat Bosne i Hercegovine“, poručio je ambasador Torkaman

MINA

Iranski predsjednik Ebrahim Reisi jučer je ukopan u svom rodnom gradu Meshadu.

Podsjećamo, reisul-ulema vrhovnom lideru Islamske Republike Iran Seyyedu Aliju Hosseini Khameneiu uputio saučešće, iskazavši, između ostalog, sollidarnost s iranskim narodom u ovim teškim trenucima.

„Mi danas tugujemo s Vama i Vašim narodom i dovimo za merhume i njihove porodice. Uz dove Uzvišenom Allahu da nastradalim podari svoju milost, njihovim porodicama sabur, a narodu Irana dostojanstvo u boli, ja Vas iskreno selamim“, napisao je reisul-ulema Kavazović.

MINA

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!