Republici Srpskoj u jednom danu na naplatu dolazi 330 miliona KM

Vijesti 14. mar 202312:47 0 komentara
NSRS/Ilustracija

Republici Srpskoj 28. juna ove godine na naplatu dolazi 330 miliona maraka duga po osnovu emisije obveznica na Bečkoj berzi 2018. godine. Garant za isplatu tog zaduženja je budžet, odnosno Vlada RS, pa je poslanik PDP-a Igor Crnadak resornu ministarku upitao kako će obezbijediti novac i šta će se desiti ukoliko ta količina novca tog dana ne bude na raspolaganju.

“Nije tajna, Republika Srpska je 2018. prodala na Bečkoj berzi obveznice u vrijednosti od 168 miliona evra. Ko bi drugi mogao biti garant za državne obveznice nego država. Sredstva za isplatu tih obveznica će biti obezbjeđena. U principu su već obezbjeđena samo nisu na računu. Mi ćemo ih početi isplaćivati već u aprilu do tog dana će biti namireni svi oni koji su uzeli obveznice. Ne morate da brinete”, kazala je ministarka Zora Vidović.

Njen odgovor nije zadovoljio poslanika Igora Crnatka koji je zatražio pisani odgovor na pitanje kako je novac obezbjeđen, a primjedbovao je i na to što je ministarka juče svečano otvorila lift u Srpcu.

“1857. godine, prije više od 150 godina je izmišljen prvi lift. Moje mišljenje je da ministar finansija treba da se bavi ozbiljnim stvarima. Ako ste obezbjedili novac za ovaj dug molim vas da kažete kako ste obezbjedili taj novac”, rekao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!