Resorno ministarstvo se oglasilo o strahu stanovnika o reorganizaciji Srebrenice

Vijesti 24. jan 202312:42 0 komentara
Sandro Sekulić

Opština Srebrenica na listi je najnerazvijenijih u Republici Srpskoj, prema podacima Ministarstva lokalne uprave i samouprave. Kod tamošnjeg stanovništva već postoji bojazan da bi entitetske vlasti mogle u narednom periodu, zbog ekonomske neisplativosti, donijeti odluku o oduzimanju statusa Opštine, te reorganizaciji u mjesnu zajednicu. Spomenutom ministarstvu smo poslali upit na ovu temu.

Odgovorili su nam kako Ministarstvo uprave i lokalne samouprave nije zaprimilo inicijativu o „preuređenju“ Opštine Srebrenica, te da nijedan planski, odnosno strateški dokument ovog Ministarstva nema za cilj teritorijalnu reorganizaciju Republike Srpske.

“Takođe, strateško opredjeljenje Ministarstva i Vlade Republike Srpske predstavlja razvijanje novih i unaprjeđenje postojećih mehanizama podrške nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave (Opština Srebrenica se nalazi u ovoj kategoriji JLS), a u cilju uravnoteženog razvoja Republike Srpske i smanjenja opterećenja u izvršavanju nadležnosti pomenutih jedinica lokalne samouprave, uz puno poštovanje principa utvrđenih Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi”, naveli su u nastavku svog odgovora novinarima N1.

Podsjetimo, svoje strahove lokalno stanovništvo Srebrenice podijelilo je i u razgovorima sa ekipom N1. Podsjećaju nas da je u opštini ostala poslovati svega jedna banka, da kruže glasine da će se jedini market zatvoriti, dok nemaju ni pekaru, mesnicu, slastičarnu, prodavnice obuće i odjeće..

Opširnije čitajte na linku ispod.

Da li će Srebrenica od opštine postati mjesna zajednica? (VIDEO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!