Roditelji Alme Suljić koju je automobilom usmrtio Armin Berberović: Nadamo se maksimalnoj kazni i brzom suđenju

Vijesti 22. jan 202410:55 1 komentar
F.Z./N1

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je počelo suđenje Arminu Berberoviću koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule pješakinje doktorice Azra Spahić i Alma Suljić, dok je Almina sestra Edina zadobila povrede. Roditelj Alme Suljić, Adela i Edin, prisustvovali su današnjem ročištu. Vidno potreseni, poručili su kako vjeruju u pravosuđe i nadaju se najvećoj kazni koju zakon propisuje.

“Očekujemo na osnovu optužnice da će dobiti maksimalnu moguću kaznu zakonom propisanu. Nadamo se da je optužnica dovoljno jaka i da ćemo ići u jedan proces koji se neće razvući. Svima je u interesu da što kraće traje i da mi kao porodica nađemo utjehu u tome da će dobiti maksimalnu kaznu. Sticajem okolnosti i naša druga kćerka je učesnik nesreće i to je dodatno opterećenje porodici.  Niko ne želi da se vraća u tu noć. Ona je isto jako mlada. Te stvari ostavljaju posljedice”, rekao je otac Edin.

F.Z./N1

Majka Adela kazala je kako je maksimalna zakonska kazna trenutno 20 godina i da to za njih nije dovoljno da se zadovolji pravda, ali se nada da će Berberović biti barem osuđen na tu kaznu.

“Očekujem fer, korektno i pošteno suđenje”, dodala je.

Tužilaštvo KS danas je pročitalo optužnicu, a Armin Berberović je izjavio da razumije šta mu se stavlja na teret. Opširnije ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare