RTRS objavio istraživanje mađarske fondacije: Dodik ispred Trivić

Vijesti 28. sep 202210:15 13 komentara
N1

Prema posljednjoj anketi mađarske Fondacije Sazadveg, kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik ima značajnu prednost u kampanji uoči opštih izbora koji će biti održani u nedjelju, piše mađarski list Hungarian Conservative, javlja RTRS.

Ovaj list navodi da je na pitanje “kog bi kandidata izabrali da su izbori danas”, 44,1 odsto anketiranih reklo da bi glasalo za Milorada Dodika, dok bi njegova protivkandidatkinja Јelena Trivić dobila 32,1 odsto glasova. Nasuprot tome, dodaje se, Radislav Јovičić bi imao samo 4,1 odsto, piše RTRS.

List navodi da je zanimljivo to da bi birači Dodiku dali još veću podršku da mogu birati samo između njega i Trivić. Prema istraživanju, Dodik bi dobio 46,1 odsto, a Trivić 35,2 odsto.

Kada je riječ o izborima za Parlament, istraživanje je pokazalo da bi pomenute preferencije mogle da se projektuju i na stranačku konkurenciju – SNSD bi dobio dobio 41,4 odsto, a PDP 16,5 odsto.

Istraživanje Fondacije Sazadveg pokazalo je da je 78 odsto anketiranih reklo da će vjerovatno izaći na predstojeće izbore, dok je 9,7 odsto ispitanika reklo da vjerovatno neće glasati.

Ovi rezultati razlikuju se od onih koje je uradila agencija Faktor plus, koje je N1 ekskluzivno objavila. Prema rezultatima istraživanja agencije Faktor plus, koja je dostavljena N1, a čiju su vjerodostojnost potvrdili u samoj beogradskoj agenciji Jelena Trivić u prednosti je nad Miloradom Dodikom za nešto vise od 2%, dok je Željka Cvijanović u još većoj prednosti nad Mirkom Šarovićem.

Najnovija istraživanja: Dodik gubi od Trivić, Cvijanović ispred Šarovića

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare