Ryanair pojačava učestalost letova iz Sarajeva od naredne ljetne sezone

Vijesti 19. sep 202408:44 0 komentara
N1/Ilustracija

Ryanair planira povećati učestalost letova za Sarajevo tokom ljetne sezone 2025. godine, koja počinje 30. marta sljedeće godine.

Kako piše Ex-Yu Aviation, ovaj avioprijevoznik će udvostručiti učestalost svojih usluga iz Bergama i Charleroija s dva na četiri sedmično, dok će se letovi iz Memmingena povećati s dva na tri sedmično.

Operacije iz Göteborga i Soluna ostat će nepromijenjene na dvije sedmične rotacije, iako će se sezonski ljetni letovi iz Soluna nastaviti na samom početku ljeta, 31. marta.

Ryanair linija London Stansted – Sarajevo bit će zadržana na tri sedmično.

Inače, sarajevski međunarodni aerodrom nastavio je bilježiti impresivne statističke podatke ove godine, pa je tako u augustu zabilježeno slijetanje ukupno 259.017 putnika, što je najprometniji mjesec august u historiji njegovog postojanja. Ova brojka predstavlja povećanje od 24,2% u odnosu na isti mjesec 2023. godine.

Međunarodni aerodrom Sarajevo primio je svog milionitog putnika godine početkom augusta, gotovo mjesec i po dana prije nego što je to bio slučaj u 2023. godini.

Ranije je u razgovoru za EX-YU Aviation News izvršni direktor Sarajevskog aerodroma, Alan Bajić, rekao kako postoji potencijal za proširenje mreže dodavanjem više destinacija, posebno u europske gradove kao što su Barcelona, ​​Pariz, Amsterdam, Berlin, Eindhoven i Prag, nakon čega slijedi širenje na udaljenija mjesta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!