Sabit Subašić, Dennis Gratz, Vlatko Glavaš i Ines Kostić gosti Novog dana u utorak

Vijesti 20. nov 202314:45 0 komentara
N1

U Novom danu u utorak gledajte:

Uživo smo u Kairu, sa nama će biti ambasador BiH u Egiptu Sabit Subašić. Donosimo informacije o državljanima BiH u Gazi. U Novom danu poslušajte i izjave bh. državljana koji su došli u Sarajevo, kako se osjećaju, čemu su svjedočili u Gazi, kako je izgledao njihov povratak u BIH, ali i život zadnjih mjesec dana.

Da li će femicid biti uveden kao novo krivično djelo u FBiH? Koji su prijedlozi za proširenje izbora sigurnosnih mjera? Predloženim izmjenama Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine uvodi se institut doživotnog zatvora za najteža krivična djela ili krivična djela učinjena sa posebnom brutalnošću i svirepošću. O izmjenama Krivičnog zakona FBiH govori predlagač Dennis Gratz – zastupnik u Parlamentu FBiH.

Da li će Ines Kostić biti prva osoba porijeklom iz BiH koja će ući u Parlament Nizozemske? Sa 10 godina, 1994. godine odlazi u Holandiju, gdje danas živi i politički je aktivna kroz Stranku za životinje. U promotivnoj kampanji za ove izbore govori o genocidu u Srebrenici, te se zalaže za promjenu sistema u kojem se eksploatišu ljudi, životinje, planeta. Ines Kostić biće naša gošća.

U subotu, 25. novembra, na stadionu Bilino polje u Zenici, u 17 sati, biće održana revijalna fudbalska utakmica veteranskih timova iz Bosne i Hercegovine i Turske. O ovoj fudbalskoj utakmici, ali i onim što su odigrali aktuelni fudbalski reprezentativci u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvu razgovaramo sa Vlatkom Glavašem – prvim kapitenom fudbalske reprezentacije BiH.

Kako pripremiti automobil za zimu, na šta posebno treba da se obrati pažnja? kako provjeriti stanje zimskih guma, akumulator, antifriz. Ne dozvolite da nas snijeg iznenadi, poslušajte savjete iz BIHAMK-a.

Međunarodni košarkaški turnir „ILIDŽA 2023 – Dan državnosti BIH“- 25. godina postojanja KK Ilidža najavićemo u Novom danu. Uživo ćemo biti na košarkaškom terenu KK Ilidža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad