Šadi Šašić pukom srećom ostao živ. Soba se srušila na njega, bujica ga nosila do komšija: “Živ sam, ide novi početak” (VIDEO)

Vijesti 10. okt 202416:24 0 komentara
N1

Šadi Šašić je pukom srećom ostao živ kada je bujica srušila njegovu kuću i nosila ga desetinama metara. Čuo je tutanj, pokušao otvoriti vrata od sobe, ali nije uspio. Srušila se na njega. Bujica - voda s kamenjem i dijelovima kuće, priklještila mu je noge i nosila ga. Gubio je dah.

U tim trenucima je, kako kaže za N1, mislio na svoju majku.

“Mislio sam da ću poginuti i kako će mama plakati. Noge su mi se bile zaglavile i onda su nekako popustile, iščupao sam se. Nosilo me je i izbacilo kod komšija. Izašao sam i otišao do amdiže, pokušao sam do majke, ali  nisam mogao. Uzeo sam deku i pokrio se, pio sam malo mlijeka što je ostalo jer sam bio žedan, vode nisam imao. Brat je izvukao majku i ona je dobila povrede po nogama”, kazao je Šašić reporterki N1.

Pomoć su čekali od dva do osam sati. Ali, iako su izgubili kuću i ima povrede, s osmijehom kaže: “Živ sam, ne fali mi ništa. Sve će se napraviti, neka sam samo živ. Svi su dobro, to mi je dalo volju za životom.”

Na pitanje šta sada, odgovara: “Ide novi početak, idemo sve graditi. To je moj kraj, ja volim to mjesto taman da se opet sve sruši.”

Upozoravamo da su fotografije povreda uznemirujuće.

N1
N1

Sve detalje o katstrofalnim poplavama i odronima pričitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!