Sanja Vulić: “SAD pomažu sarajevskoj čaršiji da dođe do svog željenog cilja”

Vijesti 31. jul 202321:05 0 komentara
F.Z./N1

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Paralmentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić reagirala je na sankcije koje je ministarstvo finansija SAD uvelo Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću. Ona je iznijela teške optužbe na račun SAD.

Navela je kako je uvođenjem sankcija zvaničnicima Republike Srpske, SAD jasno poručila da kako ona navodi da rade na raspakivanju Dejtonskog sporazuma.

“Oni pomažu sarajevskoj čaršiji da dođe do svog željenog cilja – islamske BiH, zbog čega su i započeli rat u BiH. O kakvom suverenitetu govore kada sankcionišu izabranog člana Predsjedništva BiH?! Niste vi, gospodo, uveli sankcije Željki Cvijanović, već ste ponizili Opšti okvirni sporazum za mir”, konstatovala je Vulićeva.

Oglasio se i Stevandić: ‘Nepopuštanje pred ucjenama i prijetnjama’

Ona je navela da SAD sankcionišu Miloša Bukejlovića za manje od pola godine obavljanja dužnosti ministra pravde i da to govori da radi u interesu Republike Srpske, a to gospoda iz SAD ne pozdravlja.

“Ministar Bukejlović imao priliku da posjeti tu nazovimo veliku zemlju, odnosno veliku po površini, ali još veću po zlu koji sije nad srpskim narodom i Republikom Srpskom. ‘Velika sila’ prosipa veliku silu nad ponosnom Republikom Srpskom i njenim ponosnim zvaničnicima koje je sankcionisala. Amerika je navikla da porobljava i kolonizuje svaku zemlju koja ne radi u njenom interesu, tako da ne čude ni ove a ni eventualne buduće sankcije Srbima i Republici Srpskoj”, naglasila je Vulićeva.

Podsjetimo, Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija (OFAC) uveo je danas sankcije Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!