Sarajevo dobilo “drive in” punkt za testiranje na Covid, rezultati na mobitel

Vijesti 17. feb 202112:17 > 13:35 1 komentar
N1

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je danas govorio povodom otvaranja prvog Drive-in punkta za testiranje na Covid 19 u Sarajevu. Na parkingu kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić, u naselju Marijin Dvor će od sada biti punkt za testiranje na prisustvo korona virusa i to "drive in" karaktera.

Drive in je napravljen po svim standardima koji zahtijevaju testiranje na Covid 19. Svi oni koji imaju uputnicu na testiranje mogu ovdje da dođu, a posebno se odnosi na lica koja su prioriteti. Svi oni koji se budu testirali biće obavješteni ili viber aplikacijom ili će im biti saopćeno na broj mobitela“, kazao je Vranić i dodao:

“Svi koji budu pozitivni bit će na vrijeme obaviješteni kao i njihove ambulante da se može odmah krenuti u liječenje”.

Kada se očekuje proces vakcinacije?

Što se tiče vakcinacije, mi smo ostali jedno usamljeno ostrvo na Balkanu jer vlasti nisu krenule u taj proces na vrijeme. Mi smo krenuli u kontakt sa svim proizvođačima vakcina, ali postoje zakonske prepreke da ih uvezemo. Za Pfizer, AstraZenecca i Sputnjik. Mi smo obezbjedili nekih 100 hiljada vakcina AstraZenece, ali pravni proipisi ne dozvoljavaju uvoz“.

Upravni odbor i direktor su dobili zadatak da se napravi dobra organizacija unutar Domova zdravlja, kako bi specijalistička služba na terenu za Drive in testiranje bila što efikasnija, još je kazao.

Dodao je još da se prati broj novozaraženih te da je otvorena mogućnost strožijih mjera u KS.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare