Sarajka: Živim u strahu, kupila sam stan u Turskoj, sad ću glasati za SDA

Vijesti 27. jun 202213:14 > 16:05 47 komentara
N1

Kantonalni odbor SDA KS održao je u ponedjeljak, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, obraćanje javnosti na kojem je zatražena ostavka ministara u Vladi KS. Nakon govora zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića za riječ se javila jedna nezadovoljna Sarajka koja je poručila kako nije članica nijedne stranke, ali će ovaj put glasati za SDA.

“Rođena sam Sarajka, blizu 60 godina, fakultetski obrazovana. Stid me je. Ne pripadam nijednoj stranci, ali ću sada glasati za SDA. Grozna je SDA bila do sada”, kazala je ona, a Zahiragić se i sam složio sa ovim riječima.

Gospođa je ocijenila kako vladajući u KS vrše udar na državu, “iznutra i izvana”, i to će prepoznati svako ko “zna čitati između redova”.

“Mi smo isprepadani. Moj brat je poginuo prije 30 godina, imam jednog sina. Kupila sam prije dva mjeseca stan u Turskoj iz straha. Kome, čemu? Da moje dijete gine za Amerikance ili Ruse? Neće”, istakla je Sarajka.

Poručila je kako nam ne treba ovakva Evropa.

“Naš svijet živi u dijaspori i ne priča šta doživljava”, rekla je još te je zaključila kako je “SDA došla pameti”, ali možda kasno. “Bojim se da je 12:10”, slikovito je poručila nezadovoljna Sarajka.

Inače, zastupnici SDA kritikovali su danas ministre i Vladu KS zbog, kako su naveli, “načina organizacije Pridea”, ali i “sodomističkog performansa ispred Narodnog pozorišta Sarajevo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare