SBB o bračnom paru Arapović: Nije im uspjelo da postanu novi Bakir i Sebija

Vijesti 22. maj 202215:47 > 15:471 komentar
Izvor: Izvor: FENA/Almir Razić

Nakon što je Adis Arapović, bivši član SBB-a, najavio da će podnijeti krivičnu prijavi protiv Anisa Krivića, člana Glavnog odbora SBB-a, a zbog navoda o njegovoj supruzi, oglasio se SBB saopćenjem. Poručuju: "Činjenice ih demaskiraju, nije im uspjelo da postanu novi Bakir i Sebija u SBB-u".

Navode kako je “Adisa Omerbegović-Arapović imenovana u tri nadzorna i upravna odbora, a da je Adis Arapović uhvaćen u laži”, o čemu svjedoče dokumenti Vlade FBiH.

– Odlukom Vlade Federacije BiH V. broj 823/2019 od 27. 6. 2019. godine Adisa Omerbegović-Arapović imenovana je za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Fabrike duhana d.d. Mostar.

– Odlukom Vlade Federacije BiH V. broj 1051/2020 od 23. 7. 2020. godine Adisa Omerbegović-Arapović imenovana je za člana Upravnog odbora Finansijsko-informatičke agencije Federacije BiH.

– Odlukom Vlade Federacije BiH V. broj 266/2021 od 4. 2. 2021. godine Adisa Omerbegović- Arapović imenovana je za člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije BiH.

Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB
Izvor: SBB

“Dakle, gospođa Arapović je u isto vrijeme obnašala tri vrlo značajne pozicije u upravnim i nadzornim odborima i prihodovala najmanje 4.000 KM mjesečno, što je krivično djelo, uzme li se u obzir to da je u članu 225. stav 2. Zakona o privrednim društvima decidno navedeno da ‘predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora društva s učešćem državnog kapitala ili institucije ne može istovremeno biti predsjednik ili član nadzornog ili upravnog odbora drugog društva ili institucije’. U tom smislu, krivičnu prijavu kojom prijeti Kriviću dobit će bračni par sumnjivih moralnih vrijednosti. Politički svingeri očigledno misle da mogu nekoga uplašiti i, što je još gore, harangirati na one koji su im javno rekli da su oteli kompenzacijski mandat SBB-a na nivou Federacije, jer su propali s nedovoljnim brojem ličnih glasova”, kazali su iz SBB-a.

Ranije se oglasio i Anis Krivić koji je kazao kako je Arapović iznio neistine.

On i Adis Arapović gostovali su 20. maja na Face TV-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar