Schmidt: 9. januar 2024. se u tom okviru i na taj način neće dogoditi

Vijesti 16. jan 202321:04 7 komentara
N1

Visoki predstavnik za Oslobođenje je govorio o napadu na Ilidži, zabrinjavajućoj retorici, slobodi medija i budućoj vlasti. Osvrnuo se, između ostalog i na obilježavanje neustavnog Dana RS 9. januara

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt dao je intervju za Oslobođenje. Osudio je napad na Ilidži na roditelje i djecu iz Beograda.

Osvrnuo se, između ostalog i na obilježavanje neustavnog Dana RS 9. januara.

Visoki predstavnik govori o napadu na Ilidži, zabrinjavajućoj retorici, slobodi medija i budućoj vlasti.

– Ja polazim od pretpostavke da će Tužilaštvo provjeriti i pregledati govore. Rekao sam da tamo ništa nemaju tražiti službenici iz državne službe i zbog toga polazim od pretpostavke da će se brižljivo analizirati i provjeriti sve šta se tamo dešavalo. Sada se moramo odmaći od 9. januara 2023. i gledati u budućnost. Treba reći da se 9. januar 2024. u tom okviru i na taj način neće dogoditi. Dakle, mogu se slaviti i državni i praznici entiteta, ali to se može raditi na drugi način i nikome zbog toga neće pasti kruna s glave. I mislim isto tako da 2023. nijedan građanin, bilo da živi u Republici Srpskoj, Federaciji ili Distriktu Brčko, nije zainteresovan da se neko ko vodi agresorski rat posmatra blagonaklono, rekao je, između ostalog Christian Schmidt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare