Sejad Đozo: SDA je koalicioni partner Srđanu Mandiću

Vijesti 22. aug 202314:13 > 15:32 0 komentara
N1

Sejad Đozo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo za N1 je ponovio ranije stavove zbog čega je Narod i pravda, stranka kojoj pripada pokrenula opoziv načenika ove općine Srđana Mandića o čemu će na kraju konačnu riječ dati građani na referendumu.

Đozo je naveo da postoje spinovi da opoziciona SDA  u ovoj općini sarađuje sa NiP-om, te on objašnjava da je situacija zapravo suprotna.

“SDA je danas koalicioni partner Srđanu Mandiću jer SDA nije potpisala opoziv Mandića. Njih je dvoje u Klubu. Klub SDA nije glasao za opoziv Mandića”, rekao je Đozo.

Rad Mandića

Za Đozu nema sumnje, ponovio je da Mandić krši Sarajevski dogovor kojeg su potpisale stranke Trojke, te da iako danas SDP i Naša stranka pružaju podršku Mandiću, Đozo tvrdi da to na terenu baš i nije tako.

“Ja vam kažem da su meni visoki funkcioneri i SDP-a i Naše stranke prije godinu dolazili i govorili da ovako ne može, da trebamo nešto poduzimati i da trebaju sjesti najveći funkcioneri Trojke da se preispita rad Srđana Mandića”, istakao je Đozo.

Rad prethodnog načelnika iz SDA

Prethodni načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić je makar poštovao Općinsko vijeće, stava je Đozo i kazao da svi projekti koji se sada rade započeti su u vrijeme mandata Ajnadžića.

“Ajnadžić je poštovao Vijeće kao predstavničko tijelo u jednoj općini. Vijećnici su predstavnici građana, predstavnički organ u jednoj općini. Oni su predstavnici građana. Poštovao je građane i sjednio na sjednicama po 18 sati. Načelnik Mandić je do sada sjedio 20-30 posto, to je neopštivanje viječnika”, naveo je Đozo.

Đozo je govorio o regulacionim planovima, kako su neke kompanije prodavale stanove iako za ta područja nije usvojen ni Nacrt regulacionog plana, te je pozvao istražne organe da istraži određene sumnje koje navodi Mandić.

Mandić je ranije bio u programu N1 te je odgovarao i na optužbe iz Naroda i pravde.

Mandić za N1: Njih jedan čovjek drži u talačkoj krizi

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!