SDA: NIP opozivom Mandića glasa protiv Konakovića

Vijesti 27. jul 202319:47 0 komentara
F.Z./N1

"Opoziv načelnika Srđana Mandića koji je danas pokrenuo NIP je pokušaj ove stranke da se distancira i “opere ruke” od načelnika kojeg su sami izabrali i koji je već sad službeno najgori načelnik općine Centar ikad", poručili su iz SDA kao reakciju na inicijativu za opoziv načelnika općine Centar Srđana Mandića.

“Na izborima 2020. godine Trojka je vodila brutalne napade na SDA i obećavala čuda i velike promjene, a građani su dobli njihovu sumanutu međusobnu borbu za podjelu izbornog plijena i na kraju opoziv svojih načelnika Mandića i Hadžibajrića te pripremu opoziva Tanovića, a od strane Naše stranke opoziv načelnika Ilidže Muzura”, navode iz SDA.

“Projekat Trojke je nastao u Sarajevu, taj ekperiment danas doživljava svoj vrhunac štetnosti na državnom i federalnom nivou, ali u Centru počinje njen konačni kraj. Podsjećamo javnost na izjavu predsjednika NIP-a Konakovića da je Srđan Mandić priča zbog koje je ponosan na svoje Sarajevo i kako je on “uneredio” tadašnjeg načelnika i generala Armije RBIH. Danas njegov NIP u Centru koji vodi sin Kemala Ademovića, uprkos Konakovićevom stavu da se ne ide u opoziv Mandića, glasa za opoziv. NIP glasa protiv Konakovića, ironija ali i konačno pravda te početak obračuna dvije struje u NIP-u za prevlast u stranci”, dodaju iz SDA Centar.

Dodaju da odgovornost i “kaznu za štetu koju proizvodi Trojka, na nrednim izborima moraju podnijeti i Mandić i NIP”.

“Odgovornost i kaznu za štetu koju proizvodi Trojka na narednim izborima podjednako moraju podnijeti i Mandić i NIP koji predvodi većinu u Centru, dok je SDP svakako samo nijemi posmatrač svih procesa. SDA neće učestvovati u sukobu NIP-a i Mandića jer je naš odgovor jesmo li za opoziv svakako DA, ali pod uslovom da u istoriju loše vlasti zajedno idu i Mandić i NIP koji ga je izabrao na prošlim izborima”, dodaju u saopćenju SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!