SDA simpatizer u Zenici napao prostorije BHI Kasumović F., policajcu slomio nogu

Vijesti 30. jul 202214:08 8 komentara
Youtube

Prava drama odvijala se jučer u centru Zenice kada je Husrem Isaković iz Zenice polupao staklo na prostorijama stranke Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad (BHI KF), pokušao fizički nasrnuti na Kenana Uzunovića, zamjenika predsjednika ove stranke, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu. Brzom intervencijom policijskih službenika MUP-a ZDK, Isaković je identificiran, a potom i pronađen.

Nakon što je identifikovan i lociran, s obzirom na to da je davao znakove nervne rastrojenosti, prevezen je na Neuropsihijatriju, gdje je konstatirano da nije slučaj za njih.

,,U pokušaju privođenja, u krugu Kantonalne bolnice Zenica, H.I. je pružio otpor, napao policajca, a potom pokušao objeći. Tom prilikom policajac je zadobio teške tjelesne povrede”, rekao je Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

Ppolicajac  koji je povrijeđen odmah je jučer operisan u zeničkoj bolnici, a protiv Husremovića će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, između ostalog i zbog napada na ovlašteno službeno lice.

Inače, Isaković je otvoreni simpatizer SDA a najpoznatiji je onaj sa jednog od centralnih skupova ove stranke u zeničkoj Areni gdje skandira bračnom paru Izetbegović.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare