Šef Misije Bosne i Hercegovine pri NATO predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Jensu Stoltenbergu

Vijesti 21. maj 202418:13 0 komentara
N1

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri NATO ambasador Vanja Filipović predao je 21. maja 2024. godine u Briselu akreditivna pisma generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu.

Tokom sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a, ambasador Filipović je istakao važnost te organizacije za Bosnu i Hercegovinu, za predanost NATO-a na reformskom putu naše države, posebno ističući NATO paket za izgradnju odbrambenih kapciteta, a s ciljem jačanja bh sposobnosti te približavanja NATO standardima.

Razgovarano je i o predstojećem Simpoziju NATO i partneri 360, koji će se održati u oktobru ove godine u Sarajevu, kao važnom događaju i dobrom nastavku na već održane aktivnosti.

Generalni sekretar Stoltenberg je istakao da NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te ponovio stav da su vrata NATO-a otvorena. Dodao je da će NATO nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini kroz unaprjeđenje političkog dijaloga i praktične saradnje s ciljem pružanja podrške reformama i sigurnosti, navodeći da NATO cijeni doprinos Bosne i Hercegovine našoj zajedničkoj sigurnosti.

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!