Senna M o Chucku Norrisu: Udario moja dva panela, ali nije im mogao ništa

Showbiz 11. jan 202318:50 0 komentara

Vitežanin Senad Galijašević, u regiji poznatiji kao muzičar Senna M, pohvalio se nedavno kako je dobio prestižnu američku nagradu Emmy za postignuća u nauci, inžinjerstvu i tehnologiji. Iako se na listi dobitnika nagrade, pored Stjepana i Andrije Čajića, Danijela Krušelja i Ivice Antolkovića, ne spominje i njegovo ime, Senna M je za N1 kazao kako je "prije 20-ak godina pokrenuo Stype", na čijem se čelu nalazi Stjepan Čajić.

Na šta tačno se odnosi ova Emmy nagrada koju je dobio Stype?

Generalno, prije 20-ak godina sa najboljim prijateljem pokrenuo sam Stype, išli smo grlom u jagode proizvoditi nešto što niko ne proizvodi u krugu od 100 miliona ljudi. Neko mi je rekao “da je to neki biznis to bi već drugi radili”. Gdje ćeš to Bosancu reći. To je bio trnovit put.

Čim se vi zapravo bavite nakon što ste ostavili muziku? Proizvodite opremu za snimanje?

U principu firme osluškuju šta klijentima treba i to proizvode, a moja funkcija je da proizvodim ono šta klijent ne zna da mu treba dok ne proba. To je nešto što meni ide i napravili smo opremu koja je promijenila industrijske tokove. Kad se snimaju holivudski filmovi uzimaju se obično moja rasvjetna tijela.

Kažete da ste radili i na seriji “Game of Thrones”?

Imao sam sreće da dođem do serije “Vikinzi”. Čudno je da na našim prostorima ljudi ti ne vjeruju, ali kad čuju da radiš sa “Vikinzima” onda te traže. Direktori fotografije odlučuju šta se koristi za snimaje filma, imao sam sjajna iskustva s njima i oni kad to vide, uvijek sam pokušavao da imam nešto što niko nema, slično je bilo i kad sam pjevao, i evo korak po korak.

Senad Galijašević, Senna M (N1)

Da li je istina kako vam je čuveni glumac i majstor borilačkih vještina Chuck Norris razbio opremu?

(Smijeh). Imao sam zadovoljstvo da upoznam mnogo velikih faca. Snimali smo nešto, čovjek se razmahao i zaigrao, udario je dva moja panela, koja su pukla. Naljutio sam se i razmišljam da li da ga sredim i uzmem te panel, upalim i vidim da rade. Čak ni Chuck Norris nije mogao ništa.

Vašu kameru koristi NASA?

To je nestvarna priča. Kad sam dobio mail, piše NASA, nisam mogao vjerovati. I onda smo počeli komunicirati preko šifri, to je dosta tajnovito. Oni uzimaju moje specijalizovane glave na koje se stavlja kamera i može se programirati nekoliko godina unaprijed kako će ta kamera snimati zvijezde.

Jeste li muzici zauvijek rekli zbogom?

Mislim da jesam. Prošle sam godine bio gost u jednoj emisiji i htio sam otpjevati Joea Cockera, da vide da sam i dalje roker u duši. Stvarno sam uživao dok je trajala emisija i poslije sam se vratio u stvarni život. Prekrasno mi je čuti da moju muziku još uvijek slušaju klinci, ali sad sam stvarno u ovom filmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!