Sindikati u KS najavili proteste ukoliko ih Vlada ne pozove na pregovore

Vijesti 17. nov 202110:35 > 10:46 0 komentara
N1

Iz koordinacije šest reprezentativnih sindikata koji zastupaju više od 14.000 radnika koji plaću primaju iz budžeta Kantona Sarajevo najavljuju generalni štrajk jer Vlada Kantona Sarajevo u nacrtu Budžeta Kantona Sarajevo za 2022. godinu, a koji iznosi 1.101.295.480 KM, nije planirala povećanje osnovice za obračun plata radnika.

Pozivaju premijera KS Edina Fortu na razgovore i pregovore.

Razočarani potezima Vlade i svojim postupcima sami traže ovakve reakcije sindikata – plate su male, a cijene namirnica i usluga i troškova života enormo su narasle, radnici ovih djelatnosti ne mogu preživjeti.

N1

Pozivaju Vladu KS da prihvati zahtjeve i da nastave pregovore prije utvrđenja budžeta, u protivnom najavljuju štrajk i proteste ukoliko ih ne pozovu na pregovore.

Koordinacija sindikata SSS BiH Kantona Sarajevo koji primaju plaću iz Budžeta Kantona Sarajevo: Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Sindikat policije Kantona Sarajevo, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, Sindikat Univerziteta u Sarajevu, Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u BiH – Koordinacija Kantona Sarajevo i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!