SIPA pretresla prostorije Službenog glasnika RS, šta nakon svega kaže Lukić?

Vijesti 11. jul 202319:28 0 komentara
N1

Nakon ekspresne objave ukaza o proglašenju spornih zakona u Službenom glasniku Republike Srpske, ekspresno su se u prostorijama Glasnika našli i istražioci SIPA-e. Po nalogu Tužilaštva BiH prikupljali su informacije.

U civilu i sa neobilježenim automobilom u Službeni glasnik Republike Srpske stigli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu. Njihov dolazak još ranije je najavio novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika.

“Ono što sam ja uradio je da sam ih kao direktor Službenog glasnika upoznao sa tim da sam stupio na dužnost 9. jula ove godine i da je moja zakonska obaveza da u Službenom glasniku objavljujem zakone i sve druge propise koje prema Službenom glasniku upućuje Narodna skupština i sve druge institucije Republike Srpske”, naveo je Miloš Lukić.

I na sva druga pitanja, Miloš Lukić odgovarao je istom rečenicom i šturo, ali uz tvrdnju da je radio po zakonu. Čak i kada je riječ o objavi ukaza predsjednika Republike Srpske koji su uslijedili ekspresno.

Fotelja direktora Službenog glasnika RS jedna je od najužarenijih u zemlji. Podsjetimo da je Milka Devušić podnijela ostavku na tu funkciju zbog pritisaka u vezi sa neobjaljivanjem odluka OHR-a. Ekspresno je na telefonskoj sjednici Vlade u subotu na tu poziciju postavljen Miloš Lukić koji je na tu dužnost stupio u nedjelju u osam časova i odmah objavio ukaze o proglašenju spornih zakona, onog kojim se OHR “izbacuje” iz Službenog glasnika Republike Srpske i onog koji m se odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine neće poštovati u Republici Srpskoj. Ekspresno je, ispostaviće se, bilo i djelovanje Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Opširnije u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!