Sladić za N1 o školovanju, roditeljima, ramazanu, životu i vremenskim prilikama

N1

Nedim Sladić najpoznatiji bh. meteorolog u razgovoru za N1 je govorio o razlozima kratkotrajnog dolaska kući, najnovijim dešavanjima u vezi sa njegovim školovanjem u Velikoj Britaniji te šta ga očekuje u narednim mjesecima. Također, Sladić je govorio o ramazanu, odnosu sa roditeljima te ono što najviše interesuje, a to je kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima.

Sladić je kući došao da malo napuni baterije te da nekoliko ramazanskih dana provede sa svojom porodicom odnosno roditeljima, koji su, kako je i rekao za N1, njegov najbolji prijatelji.

“Završio se semestar i mislio sam da je ovo odlična prilika da se uzme sedam-osam dana slobodnog vremena i dođe posjetiti, najprije porodica, ali i da meni bude olakšica da se napunim pred završne ispite”, rekao je Sladić.

N1

Završetak školovanja

S obzirom na to da Sladić školovanje privodi kraju, otkrio nam je šta planira nakon toga.

“Opcija vraćanja u Bosnu i Hercegovinu nije isključena, ali svakako gledam sve opcije koje su otvorene, koje mogu uzeti, koje mi se nude”, istakao je Sladić.

Edukacija stanovništva

Kada je riječ o njegovim ciljevima, Sladić navodi da je jedan od njih da onima koji žele besplatno ponudi svoja stečena znanja, što kroz svoje prognoze te i kolumne koje ekskluzivno piše za N1.

“Jednostavno ne želim biti osoba koja će graditi imidž na nečemu što ne priliči jednom akademskom čovjeku. Moj cilj je edukcija stanovništva u određenoj oblasti. Hrvati, Srbi, bilo ko može imati prognozu vremena koja ima nešto detaljnije, zašto ne bi mogla imati i BiH pa da budemo na evropskom nivou”, objasnio je Sladić.

N1

Važnost samokritike

Za Sladića samokritika je vrlo bitna i on kaže da su mu u tom pogledu izuzetno dragi njegovi profesori u Velikoj Britaniji.

“Moji profesori mi kažu, ovo je dobro, ovo nije bilo dobro. Ako vidim da nešto nije bilo dobro, recite šta nije bilo dobro da to mogu popraviti. Neću da mi neko kaže ovo nije bilo dobro da mi na pitanje zašto kaže zato jer to nije odgovor. To me zapad najviše naučio da za sve dobiti konstruktivnu kritiku i konstruktivni odgovor”, istakao je Sladić.

Vrijeme u narednim danima

Vrijeme će biti promjenljivo, najavljuje Sladić ali ipak ima dobre vijesti.

“Svjedočili smo naletima snijega tokom dana ali jača anticiklona, ali će biti izmjena oblaka i sunca  ali dolazi nam topao zrak  i temperature će rasti”,  rekao je Sladić.

U nastavku pogledajte šta je sve Sladić rekao za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad