Smajić: Ovo je jedan od glavnih razloga zašto se do sada nisu poduzimale akcije prema Dodiku

Vijesti 10. jan 202419:12 0 komentara
N1

"Milan Tegeltija bio na čelu VSTV-a i birao sudije i tužitelje, mislim da tu leži glavni razlog zašto se nisu nikada podnijele neke akcije", kazao je za N1 Džemal Smajić, delegat SBiH

Reagovali ste na obilježavanje 9. januara u BiH? Da li će biti reakcija Tužilaštva?

“Ne vjerujem. Kako se desila ta presuda Ustavnog suda, od tada se intenzivira proslava na području tog entiteta. Nikada se nisu desile reakcije ni Tužilaštva, ni Suda ni Visokog predstavnika. Obzirom da je jedan od najbližih saradnika Dodika, Milan Tegeltija bio na čelu VSTV-a i birao sudije i tužitelje, mislim da tu leži glavni razlog zašto se nisu nikada podnijele neke akcije”, kazao je Smajić i poručio:

“Neće biti reakcije jer mislim da nikada nije bio otvoreniji kao ovaj put. Namjerno to radi. Ima najveću podršku beogradskog režima do sada. Na skupu je bio predsjednik skupštine Srbije i pročitana je poruka Vučića”.

Schmidt je rekao da neće biti obilježavanja kao prošle godine?

“Rekao je da će ići u Banjaluku, pa nije smio da ode. Mislim da nema autoriteta, a nema ni mehanizama. Mislim da bi trebao početi ako želi da povrati kredibilitet koji je urušen”, kazao je Smajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!