Smoljo: Odvjetnik je našao grešku, nemaju drugi način nego da nas istjeraju

Vijesti 23. jun 202112:37 > 12:44 0 komentara
N1

Nakon jutrošnjeg pokušaja deložacije porodice Smoljo iz stana u Mostaru, novinarka N1 je razgovarala sa Snježanom Smoljo, trenutnom vlasnicom stana.

“Ja bih se zahvalila vama i vašoj televiziji što ste došli da popratite kriminal koji se dešava u Mostaru i cijeloj BiH. Svaki slučaj je za sebe, ali ovaj je specifičan iz jednog razloga što druga strana posjeduje jedan dokument – rješenje o stanarskom pravu iz 2007. godine”, kazala je Smoljo za N1.

“Valjda oni znaju kako su dobili to rješenje. Do tog trenutka, oni nikada nisu ušli u taj stan”, dodala je.

Moj otac je kupio ovaj stan čim je gradnja završena 1999. godine, plaća puni iznos, svojim novcem. Za godinu dana je izvađen ZK izvadak, 2001. poklanja stan meni, opet se vadi ZK izvadak. Postalo je upitno da li je to pravosnažno ili ne“, pojasnila je u razgovoru za N1.

“Samo jedan papir”

Kako je poručila, nju najviše boli to što suprotna strana ima samo jedan papir.

Ono što mene najviše boli i što se ne mogu pomirit je da gospođa ima samo taj jedan papir. Moj otac je platio ukupan iznos. Za 14 godina, nijedan jedini put gospođa nije priložila taj dokaz. Nije stvar kupovine stana, pogriješili su i prema meni i prema gospođi. Moj otac je platio puni iznos, njoj se vjeruje na riječ. 14 godina se mi vrtimo oko tog rješenja o stanarskom pravu, pokušavajući dokazati nešto što je vrlo upitno“.

“Ne znam šta da vam kažem, ja sam malo pod stresom”, dodala je.

Kako je još kazala, glavni “moćnik” koji stoji iza svega je ministar.

Moramo spomenuti glavnog i odgovornog moćnika koji ovo radi, Suad Hasandedić, ministar prostornog građenja. On je naredio da se mi prinudno istjerujemo iz stana kojeg sam vlasnik. Pošto je moj odvjetnik našao proceduralnu grešku, oni nemaju drugog načina nego da nas istjeraju.

Rješenje iz 2007. koje su donijeli postalo je pravomoćno 2008. godine. Na zahtjev mog odvjetnika, on se oglušio kada smo tražili odgovor. Imao je zakonski rok od tri dana da nam pošalje povratne informacije, on to nije učinio“, kazala je Smoljo za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!