Snažna poruka novog gradonačelnika Mostara

Vijesti 15. feb 202118:09 > 18:2213 komentara
Anadolija

"Jako sam emotivan. Nema gubitnika, dobitnik je grad Mostar. U žaru borbe se mnogo toga znalo reći, ali od danas radimo kao jedna duša". Bile su ovo prve riječi novog mostarskog gradonačelnika Marija Kordića.

Kordić se nakon polaganja zakletve obratio vijećnicima. Kazao je kako se od njega može očekivati da bude “motor grada”, a da će on od vijećnika očekivati da mu sa svojim prijedlozima ili sugestijama ukažu ukoliko “krene na stranputicu”.

“Funkcija gradonačelnika je prvi među jednakima. Velika je ovo odgovornost, a još veća čast”, jasan je bio Kordić.

Poručio je kako će sve svoje znanje i energiju uložiti da Mostar bude na ponos i da “zajedno živimo u miru i odgajamo našu djecu”.

“Nadam se da već od sutra krećemo u pozitvnom smjeru kako bi stigli druge sredine koje su ispred nas. Molim vas za pomoć”, zaključio je na kraju svoga obraćanja novi gradonačelnik Mostara.

Mario Kordić iz HDZ-a BiH u trećem krugu glasanja je dobio prostu većinu od 17 glasova koja mu je garantovala poziciju prvog čovjeka grada na Neretvi. Njegov protukandidat iz Koalicije za Mostar Zlatko Guzin imao je 16. Nevažeća su bila dva glasa.

Komentari

Vaš komentar