Snijeg zabijelio Banjaluku, vodostaj Vrbasa u padu (FOTO/VIDEO)

Vijesti 20. jan 202310:11 0 komentara
N1

Nakon obilne kiše, prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je grad na Vrbasu. Sniježni pokrivač zadržava se na tlu. U osam časova u gradu je izmjeren jedan stepen celzijusa.

Nadležne službe su na terenu, a snijeg još uvijek ne uzrokuje probleme u saobraćaju, ali ipak potreban je veći oprez.

Sarajevo pod bijelim pokrivačem (FOTO)

Meteorolozi najavljuju da će padati tokom cijelog dana, intenzivnije tokom noći.

Kako je iz Gradske uprave saopšteno, snijeg je očišćen sa saobraćajnica u višim predjelim grada, pa su i na platou Manjače svi putni pravci prohodni.

Građane podsjećaju da su obavezni da snijeg i lide, ukoliko se formira, uklanjaju ispred svojih stambenih zgrada, sa krovova svojih poslovnih i stambebih objekata, ukoliko on predstavlja opasnost za pješake i vozila. Uz to vlasnici i korisnici poslovnih objekata, kažu iz Gradske uprave, dužni su da uklanjaju snijeg ispred prostora koje koriste.

N1

Obilne padavine uzrokovale su i rast vodostaja Vrbasa koji je sinoć prešao kotu redovne odbrane od poplava, ali jutros opada. Kako nam je rečeno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, vodostaj je 14 cm ispod kote redovne odbrane od poplava i opada.

Ipak, zakazana je sjednica gradskog Štaba za vanredne situacije, a građanima je sa profila gradonačelnika Draška Stanivukovića na društvenim mrežama poručeno da su službe spremne da djeluju u slučaju potrebe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!