“SNS se sprema za povlačenje Vučića sa čela stranke”

Vijesti 29. aug 202210:56 1 komentar
N1

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je da Ana Brnabić suštinski nema mandat, već je samo povjerenik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za prenošenje naloga koji treba da se sprovedu.

„I Vučić i Srpska napredna stranka pripremaju se za njegovo distanciranje od stranke i povlačenje sa njegovog čela. Ovo je priprema za političku ostavinsku raspravu, jer su svi svesni da će doći do pada političke i ekonomske moći te stranke“, rekao je Grbović za list Nova.

On je ocijenio da je Srbija u faktičkom vanrednom stanju koje Aleksandar Vučić svesno održava mjesecima.

Upitan da li opozicija bolje stoji danas nego u aprilu, kada su održani izbori, Grbović je rekao da gradska opozicija radi odlične stvari i ako tako nastavi, opozicija ima „ozbiljne šanse“ na sljedećim izborima.

Rekao je i da se nada da će biti održana sjednica o Kosovu i Metohiji u parlamentu, ali da je zahvaljujući politici nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića Srbija izgubila na teritoriji Kosova i Metohije.

„To nije pitanje nečijeg mišljenja već činjenica. Nemate vojnu kontrolu nad svojom teritorijom. Kad vam neko nacrta gde više ne smete da uđete, onda više niste vlast“, ocijenio je Grbović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare