SNSD Banjaluka odustaje od opoziva: “Stanivukoviću raste rejting dok od njega prave žrtvu”

Vijesti 09. okt 202321:38 0 komentara

Od najave opoziva gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića neće biti ništa. To se može zaključiti po rezultatu sastanka rukovodstva banjalučkog odbora SNSD-a sa liderom stranke i predstavnicima koalicije. Opoziv malo ne želi Milorad Dodik, a malo ni koalicija koja, saznaje N1, priznaje da gradonačelniku raste rejting dok se od njega pravi žrtva.

Jutarnji tajni sastanak u Palati donio je epilog koji se već dao naslutiti. Milorad Dodik iza zatvorenih vrata, ali uz velik interes medija sa predstavnicima banjalučkog odbora stranke i koalicionim partnerima razmatrao je opoziv gradonačelnika. I razmotrio, da se stvar prolongira

“Da nastavimo sa ovim potpisivanjem građana, da i građani kažu da li su zadovolji sa onim kako Draško Stanivuković i njegova ekipa vode grad”, kazao je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Konačna odluka o opozivu je, dakle, prolongirana. Od petka, kada je peticija otvorena, do nedjelje, sakupljeno je nešto više od četiri hiljade potpisa. Potpisivanje će trajati narednih 10-ak dana, a do tada bi u istom formatu trebao biti održan novi sastanak, ako se stvar ne gurne pod tepih, a i tada će odluka zavisiti od, kako je rečeno, situacije u zemlji i regionu. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji zamjera N1 na naslovu od petka, za N1 kaže, nije uvijeren da će do opoziva zaista i doći.

“Kažu da je za par dana prikupljeno koliko – par hiljada. Pa to je ono što je bilo na derneku, na rođendanu i ovako. Šta to govori, kome to govori u prilog? Prema tome, skupštinska većina ima dovoljan broj ruku da krene u to”, kazao je Stanivuković.

Ali ne i „amin“ Milorada Dodika koji se zbog bjanko podrške ljudima na lokalu već opekao u Bijeljini izgubivši na svim biračkim mjestima. Ulazak u priču o pokretanju opoziva bez Dodikovog odobrenja znak je još jednog šuma u komunikaciji između njega i ljudi u banjalučkom odboru stranke koji od gubitka funkcije gradonačelnika Dodik nikako da konsoliduje.

Pitanje Stanivukovićevog opoziva nije prvo u kojem se razmimoilaze stavovi rukovodstva gradskog odbora SNSD i rukovodstva stranke. Prije toga Gradski odbor je bio nezadovoljan radom generalnog sekretara stranke, a Vlado Đajić je javno negodovao zbog lokacije izgradnje centralnog spomen obilježja.

Oba puta situaciju je peglao Milorad Dodik. Na nezadovoljstvo saradnjom Gradskog odbora sa generalnim sekretarom stranke Đajiću je došao na noge i za spekulacije o neslaganjima optužio medije. Na Đajićevo negodovanje zbog gradnje centralnog spomen obilježja Dodik, koji je najavio podršku projektu, pozivao je na smirivanje situacije.

“Mislim da bi dalje insistiranje gospodina Đajića na nečemu što nije u korak sa stavovima stranačkog lidera svakako moglo da ga košta”, smatra novinar Darko Momić.

Posebno zato što Dodik zamjeri Gradskom odboru u Banjaluci i nedovoljno dobar lični rezultat na prethodnim opštim izborima na kojima je Dodik u gradu na Vrbasu dobio 11 hiljada glasova manje u odnosu na protivkandidatkinju. Politički protivnik i Đajića i Dodika, a u zadnje vrijeme i Draška Stanivukovića, Nebojša Vukanović zaziva opoziv i tvrdi kako bi ta situacija bila „win-win“ za Dodika.

“Moguće je da Dodik pusti Đajića da krene u opoziv da namjerno opstruiše kako bi ojačao Stanivukovića, potrošio Đajića i da ga smijeni, ali u svakom slučaju vrlo je izvijesno da odnosi između Dodika i Đajića nisu na najvišem nivou”, kazao je Vukanović.

Sa tom tvrdnjom se ne bi složio Vlado Đajić, ali tek nakon što razmisli o odgovoru.

“Odnos moj i predsjednika Dodika? Odnos moj i predsjednika Dodika na prvom mjestu je prijateljski, onda stranački i onda patriotski”, kaže Đajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!