Spahović nasrnuo na fotoreportera zbog pitanja o potražnim psima i tvrdio da niko nije bio živ u kućama (VIDEO)

Vijesti 06. okt 202416:09 0 komentara
N1 BiH

Sabahudin Spahović iz Federalne uprave CZ, koji je u programu N1 BiH iznio šokantne tvrdnje kazavši da "niko u Bosni i Hercegovini nema potražnog psa koji je istreniran, obučen i certificiran za traganje za mrtvim tijelima", napao je fizički Davorina Sekulića, fotoreportera portala Klix.ba i člana GSS-a koji ima potražnog psa u K9 timu. Incident se dogodio tokom razgovora i rasprave o tome zašto nakon poplava FUCZ odmah nije pozvao pse za potragu.

Zašto nisu potražni psi bili angažovani prvi dan?, pitao je Davorin Sekulić Sabahudina Spahovića.

“Sva pomoć koja je došla sa psima došla je posredstvom mehanizma civilne zaštite EU. To nije jednostavna procedura. Mogli smo mi privatno zvati nekog, ali želimo da se uspostavi jedan sistem i da to sve ide kroz sistem”, kazao je Spahović i potom dodao:

Psi jesu dobrodošli, ali nije toliko neophodno bilo u prvim momentima da oni budu na terenu. Da smo ih imali u BiH mi bismo ih angažovali“.

Na konstataciju Sekulića da BiH ima pse za potragu, tačnije GSS Sarajevo njih nekoliko Spahović je ponovio raniju tvrdnju da BiH nema licencirane pse za potragu mrtvih i konstatovao da “Niko živ nije bio u kućama!”.

Imamo pse licencirane za potrage u ruševinama, nemamo licencirane za potragu mrtvih. Niko živ nije bio u kućama!  Nemojte sad da se svađamo. Nemojte mi o Šmekiju pričati, nemaju licencu!“.

Na konstataciju da to znači da psi koji su išli u Tursku i spašavali živote nisu dovoljno dobri, Spahović se unio u lice fotoreporteru i poručio:

Hoćeš se svađati sa mnom ovdje? Razguli odavde!” te je nasrnuo na fotoreportera Davorina Sekulića i udario ga.

N1 redakcija je kontaktirala i fotoreportera portala Klix.ba Davorina Sekulića koji je dodatno pojasnio šta je uzrokovalo napetost i ispad Spahovića.

Došli smo da uzmemo izjavu. On je ranije izrekao laži da u BiH ne postoje potražni psi i htio sam ga pitati zašto psi nisu izvedeni odmah na teren i reagovali, jer BiH ima te pse“, ispričao je Sekulić za N1 i dodao:

Igraju se sa ljudskim životima. Kako je mogao proglasiti odmah sve ljude mrtvim? To nije ljudski niti profesionalno!“.

Sekulić je poručio da je srećom prošao bez posljedica i zaključio:

“Žao mi je samo što nisam snimio na kraju kada je rekao “Ja sam ovdje Bog””.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!