Stanivuković popustio, slijedi izmjena cijenovnika javnog prevoza?

Vijesti 29. mar 202216:05 0 komentara
Izvor: Gradska uprava Banjaluka

Banjalučani u narednom periodu neće plaćati skuplje cijene pojedinačnih i mjesečnih karata za javni prevoz. To je jedan od zaključaka današnjeg sastanka gradonačelnika sa prevoznicima.

Prevoz, također, ostaje povoljniji za određene kategorije – penzionere, srednjoškolce i studente iz višečlanih porodica.

Stanivuković je sa prevoznicima razgovarao i o prevazilaženju gubitaka koje imaju uslijed visokih cijena goriva. Kako to ne bi osjetili građani, prevoznicima će štetu nadoknaditi Grad, saopšteno je.

“Banja Luka je ostala istrajna pri tome da bude brana poskupljenjima. Svjesni svih poskupljenja uzrokovanih globalnom i energetskom krizom, koje pogađaju naše sugrađane i uprkos svim izazovima smo kao Grad poskupljenjima u javnom prevozu rekli ‘ne'”, istakao je Stanivuković.

Ovaj sastanak je interesantnan, jer dolazi nakon protesta koje su prevoznici održali u dva navrata tokom marta i njihovih zahtjeva za korekciju cijenovnika, čak i najava tužbe jer do toga nije došlo iako su zahtjev uputili 1. marta.

Podsjetimo, Stanivuković je odbijao sastanak s prevoznicima nudeći im za sagovornika gradskog menadžera Bojana Kresojevića. Pritisak, koji su kroz proteste vršili prevoznici Stanivuković je nazivao ucjenom, prijeteći im tužbama u slučaju kršenja ugovora, ali i zamjenom kolegama iz Srbije, čak i osnivanjem gradskog javnog preduzeća, uz argument da i oni treba da snose dio troškova uslijed povećanja cijena energenta.

Dejan Mijić predsjednik Udruženja saobraćaja i veza Republike Srpske potvrdio je za N1 da je Gradska uprava prevoznicima isplatila sva dugovanja za subvencije karata za određene kategorije kao i da je, po dogovoru, uplatila određena sredstva unaprijed.

Istakao je i kako su se sa Stanivukovićem usaglasili o nužnosti izmjene cijenovnika. I prevoznici, ali i Gradska uprava, april vide kao period za dogovor.

“U aprilu definitivno neće biti nikakvih poskupljenja. U martu i aprilu troškove će dijelom snositi prevoznici, dijelom grad”, rekao je Mijić napominjući kako će do izmjene cijenovnika sigurno doći, ali će se sa Gradskom upravom vidjeti kada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!