Stanovnici fojničkih sela čiste svoje domove: “Strah nas je kiša i oborina koje se najavljuju” (VIDEO)

Vijesti 08. okt 202412:50 0 komentara
N1/ F.Z.

Stanovnici fojničkih sela Luke i Gojevići rade na raščišćavanju sela i svojih domova koji su nastradali tokom poplava koje su u petak zadesile BiH.

Kako je za N1 kazao Željko Oroz, stanje je bilo haotično.

“Poplave su se desile u noći sa četvrtka na petak, stanje je bilo haotično, došlo je do naglog prodora vode i poplavile su skoro sve kuće u selu. Šteta je velika, ali smo sigurni što se tiče života. Tu noć kada se desila poplava, stanje je bilo haotično, rijeka je nosila mašine, teretnjake”.

N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Ističe da ih je strah kiša koje su najavljene.

“Strah nas je kiša i oborina koje se najavljuju. Rijeka još nije vraćena u svoje korito. Korito rijeke je popunjeno zbog rada šumarstva i rijeka je postala plitka. Svaka nova oborina će dovesti do novog izlijevanja vode u selu”.

Robert Oroz priča da ga je probudila voda koja je ušla u kuću.

“Ja sam negdje oko ponoći izlazio napolje, bilo je sve normalno, kiša je padala. Legao sam da spavam, probudila me voda koja je bila 20 centimetara u prizemlju. Izašao sam vani isključio osigurače da ne dođe do kratkog spoja. Do svitanja smo bili na balkonu i gledali šta se dešava. Nikada se ovo nije desilo, činilo je kao da je kompletan tok rijeke preusmjeren na moju kuću”.

“Jučer se pojavila informacija da će biti novih padavina, dosta ljudi je zbunjeno jer trenutno nema televizije u ovoj dolini”.

Sve posljednje informacije čitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!