Sutra u Novom danu: Šta su vozila pod pratnjom – prava i obaveze?

Vijesti 03. okt 202413:16 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

“Bahata vožnja vozila pod pratnjom”, “Službena vozila preticala kolonu automobila”, samo su neki od natpisa u medijima ili na društvenim mrežama, objavljenim uz snimke “agresivne vožnje” kakvu viđamo samo u akcionim filmovima. Građani negoduju. Šta su vozila pod pratnjom i šta smiju, a šta ne smiju raditi u saobraćaju? Šta je obaveza vozača koji se nađe ispred vozila u pratnji, kako reagovati? Za Novi dan pojasnit će Semir Šut koordinator za poboljšanje stanja sigurnosti u saobraćaju u KS i bivši komesar MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Sutra je Svjetski dan nastavnika i nastavnica. U čast svim prosvjetnim radnicima jutros u Novom danu govorimo sa tri generacije nastavnica. Obrazovanje nekada i sada? Đaci nekada i sada? Šta se promijenilo i je li na bolje?

Može li nastavnike zamijeniti umjetna inteligencija? Koliko smo digitalno transformisani i koje su još uvijek neistražene mogućnosti sistema umjetne inteligencije? Kakve rizike neregulisano tržište umjetne inteligencije nosi, kada će zakon biti primjenjiv u BIH kao što je u Evropi – odgovore će ponuditi ovogodišnja konferencija Industrial Digital Transformation. A i gosti Novog dana u studiju. Kemal Hadžić – organizator konferencije i Rešad Rovčanin – poduzetnik.

Prvog juna stupila je na snagu treća faza Zakona o useljavanju stručne radne snage u Njemačku. Između ostalog, kvota za pravilo Zapadnog Balkana je udvostručena. Da li je to pomoglo preduzećima i šta znači ova treća faza? Mehmed Smajić izvještava iz Bona.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!