Sva razmimoilaženja stranaka “Trojke”

Vijesti 21. nov 202120:38 > 20:41 2 komentara
N1

Izborni zakon, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i spomenik na Kazanima pokazali su da su odnosi unutar "Trojke" daleko od savršenih. Mjesecima su najavljivali zajednički nastup na predstojećim izborima, ali ukoliko je suditi prema posljednjim istupima - sve su udaljeniji.

Da odnosi unutar stranaka “Trojke” nisu na zavidnom nivou, kako se pokušava prezentirati javnosti, posvjedočilo su i izjave potpredsjednika Naše stranke Mirsada Čamdžića koji je gostujući u programu N1 TV ponovno prozvao SDP za zbližavanje sa SDA. Konkretnije prozvao je potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, no obzirom da njegove navode još uvijek niko nije povukao, očito se radi o stavu stranke…

Osim saradnje sa SDA, Čamdžić je SDP-u zamjerio zbog “nedostatku hrabrosti” tokom postavljanja memorijalne ploče na Kaznima da se, kako kaže, zločinci javno prozovu.

Vojin Mijatović odgovara da je SDP pouzdan i kredibilan partner, ali i da se SDP ne podrazumijeva.

Podsjećanja radi, upravo je “Trojka” najavljivala zajednički izlazak na izbore pa i zajedničkog kandidata za Presjedništvo oko kojeg također postoje oprečna mišljenja, ovaj put na relaciji SDP i Narod i pravda. U SDP-u su protiv kandidature Denisa Zvizdića, koji je trebao biti predložen kao zajednički kandidat.

U svemu navedenom iz Naroda i Pravde poruka kako stranka jača

Ko će s kim, kako i pod kojim uslovima, izborna godina je blizu. Ko se podrazumijeva, a ko ne? Ako je suditi po posljednjim izjavama, Sarajevski kanton neće biti dovoljan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare